Aysun Bayhan - 05 Nisan 2023 | 15:29 Son Güncelleme: 05.04.2023 15:32:12
Birçok bankanın dikkatini çeken ve desteğini alan Ripple, yeni bir ödeme sistemi olarak hayatımıza girmiş durumda. Hatta mevcut kripto paralar arasında en çok kabul göreni de Ripple parası XRP'dir. Ripple, bir ödeme sistemi olarak tanımlanırken; XRP, bu sistemde işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayan para birimi olarak yorumlanmaktadır. Düşük bir fiyata sahip olmasına karşın dikkat çeken ve 2017 yılında yatırımcısına kazandıran bir kripto para olmuştur.
Şimdi Ripple hakkında bilgilere, yatırım yöntemlerine ve fiyatlarında görülen tarihi dalgalanmalara göz atalım:
Yatırım Aracı Olarak Ripple Nedir?
Üretilebilen bir kripto para olmayan Ripple, ödeme protokolü olarak tanımlanmaktadır. Bankaların dikkatini bu şekilde çeken Ripple, uluslararası para transferi işlemlerini kolaylaştırması ile ön plana çıkmaktadır. Hatta Akbank'ın da Ripple ile bir anlaşması bulunduğu bilinmektedir. Kripto para mantığını en çok yansıtan sistem olduğu yorumları da yapılmaktadır.
Uluslararası para transfer ağı olarak tanımlanan Ripple, swift işlemlerine göre çok daha kısa sürede işlemin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda düşük masraflı transferler gerçekleştirilmektedir. Ripple sisteminin odak noktası ise bankalar ve müşterileridir. Bu nedenle mining yapılamayan bir kripto paraya sahiptir.
Kripto para piyasasının üçüncü büyük coini olan XRP, popülerliğinin gün geçtikçe artması ve bankacılık işlemlerine konu olması nedeniyle hükümetler tarafından kabul edilme olasılığı en yüksek olan coindir. Kripto para madenciliğinin zorlaşması ve işlem ücretlerinin artması ile Ripple, 2012 yılında hayatımıza girmiştir. Farklı para birimlerine hızlı bir şekilde dönüştürülebilir olması, Ripple'ın hızlı bir şekilde piyasaya girmesine neden oldu.
Ripple sisteminin sunduğu çözümler; farklı defter ve ağlar arasındaki ödemeleri küresel çapta güçlendirmek için açık ve tarafsız bir protokol kullanılması şeklinde tanımlandı. Interledger Protokolü adı verilen bu sistemde, işlemler uçtan uca güvenli bir şekilde akış sağlanarak gerçekleştirilmektedir.
Ripple Nasıl Alınır, Satılır?
Ripple para birimi XRP'ye yatırım yapmak için ülkemizde faaliyet gösteren borsaları tercih edebilirsiniz. BTCTürk, BitTürk, Koineks gibi borsalar, Ripple ile alım satım desteği sunmaktadır. Buna ek olarak yabancı kripto para borsaları üzerinden de alım – satım yapmanız mümkündür. Bittrex, Poloniex, Bitstamp gibi büyük borsalar üzerinden güvenli bir şekilde işlem yapmanın mümkün olduğu bilinmektedir.
Ripple yatırımı için resmi web sitesini de kullanabilirsiniz. Bunlara ek olarak Paribu, Koinim gibi borsalardan farklı bir coin alıp, bunu yabancı borsalara taşıyabilirsiniz. Taşıma işlemi sonrasında Ripple'a çevirmeniz mümkündür. Ripple alıp satmak isteyen birçok kişi, kendilerine göre en hızlı ve güvenilir olan yolu tercih ediyor.
Ripple dahil olmak üzere tüm kripto paralarla yatırım yapmak için mutlaka mantıklarını iyi bir şekilde anlamak gerekiyor. Birçok kişi fiyatların aşırı değerlenmesini iyi bir fırsat gibi görüp, daha ne olduğunu anlamadan kripto para yatırımına başlıyor. Bu büyük risk almak demektir. Eğer gerçekten kripto paralarla ilgileniyorsanız öncelikle onların mantığını ve fiyatların nelerden etkilendiğini öğrenin. Bu şekilde yapacağınız işlemler, daha yüksek bir kar elde etmenizi sağlayacaktır.
Ripple Fiyatında Görülen Tarihi Dalgalanmalar
Ripple parası XRP'nin düşük fiyatlı bir kripto para olması ve bankaların desteğini alması, yatırımcıların da güvenini kazanmasını sağlamıştır. Fiyatlarında görülen dalgalanma, 2017 yılında başlayıp, 2018 yılının Ocak ayında tarihi rekor kırılmasını sağlamıştır. 2017 yılının Mart ayına kadar da yatay bir seyir hakim olmuştur.
2017 yılına 0,006511 dolar ile başlayan Ripple, 236.595.785 dolarlık piyasa değerine sahipti. 24 Mart 2017 tarihinde 0,01 doları gördü ve yükselişini sürdürdü. 7 Mayıs tarihinde de 0,1 doları görerek birçok yatırımcının dikkatini çekmeyi başardı. Hızlı bir yükseliş yakalayan Ripple, 17 Mayıs tarihinde 0,4 doların üzerini gördü. Bu seviye ortaya çıktığı andan sonra görülen tarihi rekor olarak kaydedilmişti. Yıl sonuna kadar da bu seviyeye yakın seyretti.
Yatırımcılar Ripple'da yükselişin bittiğini düşünmeye başlamıştı ki 10 Aralık'ta 0,2392 dolar olan fiyatı, 15 Aralık'ta 0,7803 dolara yükseldi. Her şey bununla da bitmedi ve 22 Aralık tarihinde 1,35 dolar kaydedildi. Bu ani atak Ripple yatırımcılarını uykudan uyandırmıştı ve işlem hacminde de rekor bir artış yaşanıyordu. Bu artışla birlikte 30 Aralık tarihinde 2,4 dolara kadar yükseldi ve dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Üstelik bu tarihlerde bitcoin, ethereum gibi büyük kripto paralarda düşüş yaşanıyordu.
2,4 dolarlık rekor sonrasında Ripple bir atak daha gerçekleştirdi ve 2018 yılına yeni bir rekorla başladı. 4 Ocak 2018 tarihinde ise 3,75 doları kaydederek tüm zamanların en yükseğini görmüş oldu. Piyasa değeri ise 145.104.440.070 dolara çıkmıştı. Ripple'da görülen bu yükselişler, en büyükler sıralamasında 4'ten 3'e yükselmesine ve litecoini yerinden etmesine neden oldu.
Tüm zamanların en yüksek seviyesini 3,75 dolar ile kaydeden Ripple, bu seviyelerde fazla takılmadı ve gerilemeye başladı. Hızlı bir şekilde gerileyen XRP, 17 Ocak'ta 0,93 doları görerek yeniden 1 doların altına inmiş oldu. Ardından birkaç kere daha 1 doların üzerinde tutunmaya çalıştı; ama başarılı olamadı. 0,4 – 0,8 dolar bandında yataya yakın bir seyir izlemeye başladı. Piyasa değerine göre en büyükler listesinde bitcoin ve ethereumdan sonra yer almaya ise devam ediyor.
Ripple 2012 yılında ortaya çıkmıştır. Bir ödeme ağı sistemi olan RippleNet ve kripto para birimi XRP ile bir bütündür. Diğer kripto para birimlerinin aksine merkezi bir sistemdir. Blok zinciri üzerinde işlem görmesine rağmen bütün defterler şirket tarafından yönetilmektedir. Bu durum Ripple’ı bazılarına göre daha güvenli bazılarına göre güvensiz yapıyor.
Ripple coin bankaların desteğini alan bir sisteme sahiptir. Ancak Ripple Lab Aralık 2020’de XRP satışlarında yolsuzluk yaptığı iddialarıyla Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan bir dava ile uğraşıyor. Ripple davası kripto paraya yatırım yapanlar tarafından yakından izleniyor. Ancak henüz davaların ne zaman görüleceğiyle ilgili kesin bilgiler bulunmuyor.
Ripple yorum ve fiyatları üzerinde etkili olan dava süreci dışında kripto para 2020 yılının Kasım ayında hareketlilik göstermeye başladı. Bu hareketler, 2021 Nisan – Mayıs arasında rekor yükselişe dönüştü. Ripple fiyat değişimleri incelendiği zaman, diğer coinlere göre daha yüksek bir performans kaydettiği de dikkat çekiyor. Davanın sonuçlanmasına kadar geçecek sürede de bu hareketlerin sürmesi tahmin ediliyor.
Yıllara Göre Ripple Fiyat Değişimi
Ripple fiyatı 2012 yılında hayatımıza girdikten sonra uzunca bir süre küçük değerli bir coin olarak kaldı. 0,005 dolar civarında uzun süre seyrettikten sonra ilk hareketliliğini 2017 yılında kaydetmeye başladı. 2017 yılının ortalarında 0,3 dolar civarına kadar yükselen XRP fiyat değişimleri yılsonuna doğru hızlandı. 2018 yılında ise tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştı. 3 doların üstünü gören XRP, daha sonra gerileyerek 1 doların altında fiyatlanmaya başladı.
Yıl |
Fiyat |
Değişim |
2014 |
0.01605 |
%-30.06 |
2015 |
0.01246 |
%-71.36 |
2016 |
0.00723 |
%22.81 |
2017 |
1.6549 |
%27127 |
2018 |
1.78131 |
%-92.85 |
2019 |
0.34003 |
%31.86 |
2020 |
0.45168 |
%45.82 |
XRP grafik verileri incelendiği zaman, SEC ile olan davasının etkileri gözleniyor. 2020 yılının son aylarında başlayan hareketlilik, Aralık ayında başlayan dava haberleriyle artış göstermiş durumda. 2020 yılını 0,22 dolar civarından tamamlayan XRP, 2021 yılının başından Mayıs ayı ortalarına kadar yükseliş eğilimi gösterdi. Ardından Temmuz ayı ortalarına kadar gerileyen Ripple fiyatı, Eylül itibarıyla 1 dolar sınırında seyrediyor.
Ripple grafik verileri takip edilerek, XRP coin hakkında yorumlar yapabilirsiniz. Aynı zamanda şirket kapsamındaki gelişmeleri sıkı bir şekilde takip edip, analizler yaparak gelecekte Ripple fiyatı ne olur öğrenebilirsiniz.
Ripple XRP Kaç TL
Ripple fiyat TL değerleri incelendiği zaman, 2021 Eylül ayı ortası itibarıyla 10 liraya yakın seyrettiği görülüyor. 1 Ripple kaç TL sorusunun cevabı, liradaki değer kaybıyla birlikte 10 lira seviyelerine yaklaştı. 2021 yılının Nisan ayı ortasında ise 1 XRP kaç TL sorusunun cevabı 15 lirayı geçmiş durumdaydı.
1 Ripple ilk kez 2017 yılının Mayıs ayında 1 lirayı geçti. 2018 yılının başında ise 1 XRP 12 liranın üstünü görerek tarihinin en yüksek seviyesini kaydetmişti. Ripple TL fiyatı 2018 zirvesinin ardından uzunca bir süre 2 ila 4 lira aralığında dalgalandı. Yeni yükseliş eğiliminin başladığı 2020 sonunda ise Ripple TL 15 liranın üstüne doğru hareket etti. Bu yükseliş eğilimi de XRP TRY fiyatını 6 ila 8 lira aralığında dalgalanmaya taşıdı.
Ripple TL grafik verileri anlık olarak incelendiği zaman 2017 zirvesinin ardından fiyatın belli bir seviyede dalgalanmayı benimsediğini görüyoruz. XRP kaç TL veya Ripple kaç TL gibi sorgularla internette farklı platformların paylaştığı verileri takip edebilirsiniz. Bu sayede farklı borsalardaki Ripple TL fiyatlarını da inceleyebilirsiniz.
Ripple XRP Kaç Dolar
1 Ripple kaç dolar sorusunun cevabı 2021 yılının Mayıs ayı itibarıyla 1 USD civarında dalgalanıyor. Kimi zaman 0,5 dolar civarına gerileyen 1 Ripple fiyatı, 2012 yılında hayatımıza girdikten sonra uzunca bir süre küçük bir değerde ilerledi. 2017 yılının Nisan ayında bir yükseliş eğilimi göstermeye başlayan 1 XRP değeri, 21 Mayıs 2017’de 0,3 doların üstünü gördü. Bir süre bu seviyelerde dalgalanan Ripple dolar fiyatı, 2018 yılının başında 3 doların üstüne çıktı.
1 XRP dolar değeri 2018 yılının başında gösterdiği yükselişin ardından gerilemeye başladı. Ancak eskisi kadar küçük değerlerde gezmek yerine 0,3 ila 0,5 dolar aralığında dalgalandı. XRP USD 2020 yılının son aylarına kadar sessiz bir ilerleme kaydettikten sonra yeni bir yükseliş göstermeye başladı. 2020 Kasım ayında hızlı bir yükseliş ile Ripple USD bazında 0,7 dolara yaklaştı. Ardından bir miktar kâr satışı gören XRP kripto para, 2021 yılının Nisan ayının ortasında güçlü bir yükseliş kaydederek 2 dolara yaklaştı.
2021 yılının Nisan ayında yeni bir yükselişe başlayan Ripple (XRP) düşüş gösterse de birkaç ay boyunca 1 doların üstünde kalmaya devam etti. Temmuz ayında 1 doların altında seyreden XRP Ripple, yeniden yükselişe geçerek 1 dolar seviyesini yakaladı.
Ripple XRP Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Ripple XRP, farklı bir ödeme sistemi mekanizmasına sahip olmasıyla birlikte yatırımcılarının dikkatini çekmeyi başarıyor. Diğer kripto paralara oranlar daha fazla güven duyulduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır. Özellikle diğer kripto paralardan önce bankalar tarafından benimsenmesiyle birlikte güven katsayısı arttı. XRP dominance oranına bakıldığında ise 2021 Eylül ortaları itibarıyla 2,5 seviyesinin altında seyrettiği görülüyor.
Eğer bu kripto paraya yatırım yapmayı düşünüyorsanız XRP yorum ve analizlerini incelemeden önce onu biraz daha tanımanız gerekmektedir. Bu kapsamda Ripple nedir öğrenmeli ve fiyatlarındaki değişimlerin nedenlerini anlamaya çalışmalısınız. Ripple ne kadar takip etmek için de yerli ve yabancı veri takip platformlarını incelemenizde yarar vardır.
XRP Nedir?
Bir ödeme ağı olarak tanımlanan Ripple’ın kripto para birimi XRP adıyla anılmaktadır. Bilinen birçok kripto para biriminin aksine XRP, merkezi bir coindir. Blok zinciri sistemi üzerinden işlem görmesine karşın bir şirket tarafından yönetilmektedir. XRP nedir sorusunun cevabı en kısa haliyle bu şekildedir. Ayrıca yeni XRP basmak için bir madencilik süreci bulunmamaktadır.
Büyük miktardaki para ve varlık transferi işlemlerinin hızlı, güvenilir ve ucuz bir şekilde gerçekleştirilmesi prensibine bağlıdır. Bunun için blockchain sistemi üzerinden transfer işlemlerinin yapılmasını amaçlayan sistem,
Bitcoin ve
Ethereum’dan sonra kripto para borsalarında en çok ilgi gören kripto paralardan birisi olmuştur.
Ripple ağının kripto para birimi olan XRP, şirket tarafından sürekli geliştirilmektedir. Ripple’ın açık kaynak protokolü ve ağı, bankalar ile diğer kurumlar tarafından zaten kullanılmaktadır. Ripple ağı kendisini, kripto para birimlerine doğrudan bir rakip olarak görmemektedir. Bunun yerine bankalar tarafından kullanılan Swift sisteminin güncellenmiş versiyonu olarak konumlandırılmaktadır.
XRP’nin Arkasında Kim Var?
2012 yılında Chris Larsen ve Jed McCaleb tarafından yaratılmıştır. RippleNet isimli ağ, uluslararası ölçekte para göndermek ve almak amacıyla Ripple şirketi tarafından geliştirilmiştir. Burada kullanılan para birimi de XRP olarak adlandırılmıştır. RippleNet teknolojisinden faydalananlar arasında bankalar ve finans hizmetleri sunan kurumsal ödeme şirketi vardır.
XRP, Ripple Network üzerinden yapılan değer aktarımlarını temsil etmek için kullanılan bir tokendır. Temel amacı ise kripto para birimleriyle geleneksel para birimlerinin aracılığını yapmaktır. Bu nedenle XRP tanımlanırken en çok Joker tabiri kullanılır. Yani elinizdeki doları Euro’ya çevirmek istediğiniz zaman, XRP tokenı komisyonu en aza indirmek için iki para birimi arasında Joker görevi görmektedir.
Ripple her ne kadar2012 yılında hayatımıza girse de çalışmaları 2004 yılında başlamıştır. Platformun asıl başlangıç tarihi ise 2013’tür. Bu yıl, EDonkey ağını geliştiren Jed McCaleb’in dünyanın önde gelen yatırımcılarına Ripple Labs’a destek vermek üzere çağrıda bulunduğu zamanı tanımlamaktadır.
XRP ile Bitcoin’in Farkı Nedir?
XRP nedir kısmında yaptığımız açıklamalardan da anlayacağınız üzere Ripple ve Bitcoin arasında çeşitli farklar bulunmaktadır. Örneğin; bitcoin madenciliği yapılan bir kripto para birimidir. Ripple para birimi XRP ise madencilikle üretilmemektedir.
İki kripto parada da sınırlı bir arz söz konusudur. Ancak bitcoin 21 milyon adet toplam arza sahiptir ve henüz hepsi dolaşımda değildir. Ripple ise 100 milyar adet üretilmiştir ve bunun neredeyse yarısı dolaşıma girmiştir.
XRP ve Bitcoin arasındaki farklardan birisi de Ripple’ın merkezi bir kripto para sistemi olmasıdır. Bitcoin merkezi olmayan bir kripto para birimiyken, XRP şirket bünyesindedir ve denetlenip geliştirilmektedir.
İki dijital paranın farklı olan yönlerinden birisi de bitcoin transfer işlemlerinde her 1 saniyede 4 işlem yapılırken, Ripple’da 1500 işlem yapılmasıdır. Rakamlar değişkenlik gösterebilir, ancak Ripple Bitcoin’e göre çok daha hızlı transfer sürecine sahiptir.
Farklı yönlerden birisi de transfer işlemleri için kesilen komisyon ücretleridir. Ripple, Bitcoin’e göre çok daha uygun bir transfer yöntemidir.
Nasıl XRP Alabilirim?
Ripple nasıl alınır sorusu internette fazlaca aranan konulardan birisidir. Çünkü teknolojisine olan güven, diğer kripto paralardan daha yüksektir desek hiç de yanlış olmaz. Bankalar ve finansal kurumlar tarafından uygun maliyetleriyle kullanılması da bu güvenin oluşmasında en önemli etkenlerden birisidir.
XRP almak için yerli ve yabancı birçok kripto para borsası bulunmaktadır. Bunlardan herhangi birisini seçerek doğrudan alım – satım işlemlerine başlayabilirsiniz. Seçtiğiniz borsada bir hesap açtırarak para yatırmanız ile süreç başlamaktadır. Para yatırmak için Vakıfbank ve Ziraat Bankası kullanarak doğrudan havale gerçekleştirebilirsiniz. Diğer bankaları kullandığınızda ise işleminiz EFT yöntemiyle gerçekleşecektir.
Paranızı borsada açtığınız hesaba yatırdıktan sonra XRP almak için doğrudan kullanabilirsiniz. Bazı borsalarda direkt TL ile işlem yapmanız mümkündür. Bunun için XRP TRY yorum ve grafiklerini inceleyerek karar verebilirsiniz. Ayrıca paranızı diğer kripto paralara veya Euro, Dolar gibi dövizlere çevirerek de XRP almanız mümkündür.
Burada merak edilen sorulardan birisi de XRP alınır mı oluyor. Sonuçta herkes bu piyasaya güçlü kazançlar elde etmek için giriyor. Bunun için de XRP bir kazanç fırsatı içeriyor mu bunu öğrenerek işlem yapmak istiyor. Ancak bu sorunun cevabını kimse size net bir şekilde veremez. Çünkü bir belirsizlik içerisinde ilerleyen fiyatların dakikalar sonra ne yönde ilerleyeceği kestirilemiyor. Yine de XRP coin yorum ve analizleri ile bazı sinyaller alınarak, buna karar verilebiliyor.
Ripple Neden Düşüyor?
Ripple geçmiş yıllarda kripto para piyasasının en değerli 4. coini durumundaydı. Ancak 2020 ve 2021 yılları itibarıyla bu sırasını kaydetti. 2021 yılı Eylül ayı itibarıyla XRP, en büyük işlem hacmi sıralamasında 6. sıraya geriledi. Bu düşüş, hem Ripple hem de piyasada güçlenen diğer kripto paralar kaynaklıdır.
XRP ne kadar diye incelediğimizde 2021 Eylül ayı ortası itibarıyla 1 dolar sınırında seyrettiği görülüyor. TL bazında incelediğimizde ise 9 liranın üstünde bulunuyor. Ripple’ın bir türlü diğer coinler gibi güçlenememesinin ise 2 ana nedeni olduğu ifade ediliyor.
Ripple neden düşüyor diye incelediğimiz zaman, genel olarak XRP ihraççısı kaynaklı sorunlar dile getiriliyor. Bu sorunlardan birisi, Ripple’ın cüzdanlarında çok büyük miktarda XRP tutması olarak ifade ediliyor. Cüzdanlarda tutulan Ripple’ın düzenli olarak piyasaya sürülmesinin XRP fiyatını baskıladığı söyleniyor.
Düşüş nedenlerinden bir diğeri ise sanılanın aksine bankaların Ripple’ın teknolojisini kullanmak için XRP’ye ihtiyaç duymaması şeklinde açıklanıyor. Ripple ortaklarının çoğu, fonların hızlı bir şekilde taşınması için xCurrent kullanıyor. Küçük bir kısmı XRP ile yönlendirilen ODL sisteminden faydalanıyor. Dolayısıyla bu durum, XRP’nin ekosistemde olması gerekenden daha az faydalı olduğu ve benimsendiği anlamına geliyor. Yani Ripple’ın kullanımı sanılanın aksine düşüş kalıyor.
Bunlara ek olarak Ripple performansı diğer kripto paralarla karşılaştırıldığı zaman geride kalıyor. Örneğin
Dogecoin grafiği ile Ripple verilerini karşılaştırırsak, DOGE’un daha popüler olduğunu görebiliyoruz. Her ne kadar piyasa hacmi Ripple’dan daha az olsa da Dogecoin’in yatırımcı ilgisi anlamında daha ön planda olduğu görülebiliyor.
Ripple Nereden Alınır?
Ripple almak için yapacağınız tek şey, kripto para borsalarıdır. Madenciliği yapılmadığı için XRP sahibi olmanızın tek yolu bir borsaya kaydolmanızdır. Yerli ve yabancı kripto para borsalarından herhangi birinde hesap açarak, doğrudan TL veya diğer para birimleri üzerinden XRP alıp satabilirsiniz.
Ripple ne kadar kontrol ettikten sonra yorum ve analizlerden faydalanarak yatırım kararı alırsınız. XRP fiyat ve diğer seviyelerinden alınacak sinyallere göre alım yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Eğer kısa vadeli alım satım politikası izleyeceksiniz gözünüzü ekrandan ayırmamalısınız. Analiz yapmayı ve grafik okumayı öğrenmelisiniz.
Ripple grafik verilerini okumayı ve birkaç önemli analiz aracını kullanmayı öğrendikten sonra işiniz biraz daha kolaylaşacaktır. Ancak kripto para piyasasının yüksek volatiliteli yapısında işlem yapmak risklidir. Bu riski kabullenerek hareket etmelisiniz. Doğru seviyeleri kovalamalı, sürekli piyasa gelişmelerini takip etmelisiniz.
XRP Coin Geleceği
Ripple geleceği ile ilgili biraz araştırma yapıldığı zaman, fiyatların 100 dolara ulaşıp ulaşmayacağının merak edildiği görülüyor. Aynı zaman SEC davasının nasıl sonuçlanacağı da merak ediliyor. SEC ile yaşanan yasal sorunlar, XRP fiyatı üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Buna karşın Ripple’ın teknolojisi gelecekte hayatımızda olmaya devam edebilecek özelliklerinden birisi olarak görülüyor.
XRP geleceği, Ripple teknolojisi sayesinde belli bir noktaya gelebilir. Ancak Ripple, XRP defteri olarak bilinen dağıtılmış defter veri tabanı üzerine kurulu ödeme hizmeti sağlayan özel bir firmadır. Sunduğu hizmet, kripto parasının amacından farklı kullanılmaktadır. Ripple, genel itibarıyla finansal hizmet sektörünün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tasarlanmış bir para transfer ağıdır.
Temelinin sağlam olması, yüksek işlem hacmi ve uzun süredir kripto para piyasasında yer alması, Ripple’ın geleceğinin parlak olacağını gösteriyor. Ancak aynı durum XRP için tam anlamıyla söylenemiyor. Ripple teknolojisinin kullanılabilmesi için XRP kullanımının zorunlu olmaması, bunun nedeni olarak gösterilebilir.
Ripple analiz ve yorumları incelendiği zaman, gelecek yıllarda XRP fiyatında ciddi yükselişler beklenmiyor. Düzenli bir yükselişin gerçekleşmesi tahmin edilirken, 2022 yılında 1 ila 1,5 dolar aralığında hareket edeceği söyleniyor. 2025 yılına yönelik tahminlerde ise 3,5 ila 4 dolar aralığında bir seyrin beklendiğini görüyoruz. Bu durum bazı yatırımcılar için güvenilir bir coin olduğunu gösteriyor. Ancak bazı yatırımcılar, kripto para piyasasının önemsiz coinlerinden birisi olduğuna işaret ediyor.
RIPPLE Yorumları
Platforma üye olan kullanıcıların RIPPLE yorumlarının bulunduğu bölümdür. Belli bir politika çerçevesinde denetlenen bu kısımda, en son yorumlar ilk sırada gösterilmektedir. Yorum yapmanız için üye olup oturum açmanız gerekmektedir.
ne oldu da düşüyor ki
ripple davası ne oldu
alınır mı dostlar
param yok alamıyorum ama bu günden sonra ripple öyle bir şahlanacak kiiiiii öyle bir atağa kalkacakkii amerikasıda.... dschjsdcbsdcnksdncknsdc
alınırmı acaba
wing de bireyler oluyo
ceek dikkat edin ytd
Ach birazdan malezyaca listelenecek agalar ytd
ach ytd
100 dolar olacağın güne kadar beklemeye devam bakalım kim daha inatçı
Küçük hesaplar yapanlar bi çekilse toparlanma olacak..300-500 lirayı kar sananlar var malesef çocuk oyununa çevirdiler.
hayırdır niye kimse yazmıyor
rıpple ,040 cent olurmu.
Ripple hala umut bağlayan var vay arkadaş ya
hani 1 2 güne patlayacaktı?
sıra bunda 1 2 güne ptlar ytd
bilen birşeylwr yazarsa aydınlanırız
olacak mı dersiniz
Btc çıkınca olduğun yerde sayıyosun düşüşe geçtiğinde onu takip ediyosun oropsu çoçuğu borsaya borçlanacaz yakında amk
alinirmi